Log på din konto

Hurtig levering 1-2 dage og gratis fragt ved køb over 750,-  |  Kundeservice 86 12 01 80  (10-17 man-fre) |  Trustpilot

Løb uden skader. Læs her hvordan!

  • nby3cgoqcuyxbgu038daeaapwl2f6yosfnwnmxmjnyonmwetnna6u76yerow3dgzgft16otoilvdlfvmhivypol5yv3wozbuwnkkowl1it0naxxmfew dogbjmrm bf7q

Hvis overskriften fangede din interesse, så skal du vide, at den lover alt for meget! Der findes masser kommercielle koncepter, der garanterer ”Injury free running”, og som anviser den helt rigtige tilgang til løb, som sikrer, at du ikke bliver skadet. Men det holder ikke.

Det mener folkene bag RUNSAFE, der en en non-kommerciel, dansk forskningsgruppe, hvis medlemmer tæller en bred gruppe af løbeinteresserede fagpersoner. Her er både biomekanikere, fysioterapeuter, læger, biostatistikkere og fysiologer. Formålet er gennem en praksisnær forskning at nærme sig forklaringen på, hvorfor vi bliver skadede og på sigt bidrage til, at alle løbere får evidenbaserede redskaber til at planlægge og udføre løbetræningen på bedste vis. RUNSAFE har ikke løsningen, men i samarbejde med løbere bliver man hele tiden klogere.

Belastning er uundgåeligt
Løb belaster kroppens muskler, sener, knogler og led. Denne belastning er uundgåelig! Dette betyder, at løbetræningen er udslagsgivende for, om du får en løbeskade. Du kan ikke få en løbeskade uden at løbe! Du har måske selv erfaret, at kraftig øgning i træningsmængde og/eller –intensitet har udløst en skade. Årsagen var, at du trænede mere, end din krop kunne klare.

Skade kan opstå, selvom træningsmængden og/eller –intensiteten ikke øges. Mange faktorer, som sko, landingsmønster, underlag og terræn, påvirker, hvor belastningen fordeler sig hen i kroppen. Tag løbesko som et eksempel: Hvis du pludselig ændrer sko til en model, som er markant forskellig fra den eller de, som du er vant til at løbe i, så er det plausibelt at antage, at risikoen for skade er høj, hvis du træner det, som du plejer i den nye sko. Årsagen er, at du med din nye sko ikke er vant til de påvirkninger, som du udsætter dig selv for. For at forebygge skade, bør du dermed ”træne dig op” i dine nye sko. Problemet er, at vi ikke ved, hvordan man træner hensigtsmæssigt op. Det er netop dette, som RUNSAFE arbejder med i deres forskning.

Følg med i forskningen
Løberen er en af RUNSAFEs kommercielle partnere. Vi hjælper forskergruppen med kontakt til motionsløbere, som kunne have interesse i deres forskning og giver RUNSAFE adgang til det helt rigtige løbeudstyr.

Aktuelt er der et projekt i gang kaldet Run Clever. Dette projekt undersøger, hvad løbemængden og løbetempoet betyder for løbernes skadesrisko. Forskerne har store forventninger til resultaterne, men er også realistiske og ved at projektets resultater vil være en brik i et stort puslespil.

Læs mere om projektet og mød RUNSAFE på runsafe.dk

Kom til foredrag om Run Clever med forsker Daniel Ramskov hos os:


blog comments powered by Disqus10 rigtige om nye løbesko Tip

Læs svarene på 10 ofte stillede spørgsmål om nye løbesko.

Få vores nyhedsbrev med nyt og tilbud

KURV MED ALLE LØBEGODTERNE

 • {{product.quantity}} {{product.name}} {{product.name}} {{product.variablesValue}} DKK {{product.totalDisplay}}

KURV MED ALLE LØBEGODTERNE

 • I alt inkl. moms og dansk fragt
  kr {{products.content | loberenOldPrice}} {{products.content.totalDisplay}},-
  {{products.content | amountToFreeFreight}}
 • +{{(productArray.length - 10)}}
 • I alt inkl. moms og dansk fragt
  kr {{products.content.totalDisplay}},-
 • +{{(productArray.length - 10)}}