0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Leon tester ASICS GEL-Kayano 29

Foruden at være en af vores mest erfarne løbere, er Leon også butikschef i Løberen Lyngby – og han har testet den nye ASICS GEL-Kayano 29 i ganske mange kilometer. På en imponerende løbetur på 100km. har Leon haft godt med tid til at mærke efter, og du kan her læse, hvad han synes om den populære pronationssko fra ASICS.

Jeg har haft fornøjelsen af at teste den nye GEL-Kayano 29 – dog kun på to ture, men den første var på 100km, hvor jeg fik et rigtig godt indtryk af skoen.

Ved første øjekast ligner den de sidste 2-3 udgaver – og det er ikke negativt. Man behøver ikke nødvendigvis lave om på noget, der virker. Den har dog fået nyt mellemsålsmateriale: FF Blast Plus. Det er lidt blødere og mere responsivt end i forgængerne.

Den første fornemmelse

Når jeg sætter foden i en Kayano, så forventer jeg komfort og støtte – og her bliver jeg ikke skuffet. Jeg har haft rigtig mange Kayanoer på mine fødder genne tiden, og denne udgave føles også lækker at træde ned i.

Den virker stabil, hvilket den også viser på videooptagelser at mit løb, hvor jeg står stabilt i skoene. Det er måske ikke en sko, som er beregnet til en let løber som mig, og jeg kan også godt mærke, at jeg er blevet vant til lettere og mere neutrale sko de sidste par år.

Jeg er alligevel overbevist om, at GEL-Kayano 29 vil passe rigtig mange løbere – specielt de lidt tungere løbere, som skoen også er designet til.

En hård konkurrence

Ifølge ASICS er det den letteste Kayano til dato, og det er også et godt valg. De seneste par år er konkurrencen blevet hård i den kategori af sko, hvor mærker som New Balance og Saucony også laver bløde og stabile mængdetræningssko i høj kvalitet.

Alligevel er jeg sikker på, at mange stadig vil søge efter GEL-Kayano 29, når man søger efter en pronationssko til sine træningsture. Ellers skal man måske overveje ASICS Kayano Lite, som er et godt alternativ til den traditionelle Kayano.

Hvilken følelse er jeg efterladt med?

Tilbage til min mening om den nye model. Jeg synes, den er dejlig at løbe i, og det er et godt valg til mine lange, rolige ture. Den skuffer aldrig, selvom jeg ikke nødvendigvis tænker ”wauw, den er meget bedre” end tidligere Kayano-modeller. Omvendt havde mine ben og fødder det rigtig godt – selv efter 100km. på min første tur i skoen.

GEL-Kayano 29 virker til det, de er lavet til. Jeg synes godt, man kan mærke, at den er blevet lidt blødere – noget jeg har savnet i de sidste 3-4 modeller.

Den sidder godt på fødderne, der er et godt greb om hælen, og der er plads til tæerne i forfoden. Komforten er – som altid – i top, men det gør det også til en tung sko. Det tænker jeg også over, når jeg vælger sko til mine lange ture. Her er den måske for tung til min lette krop, men for tungere løbere vil den være helt perfekt.