0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Asics Superblast: Læs hvorfor den får 8/10 romkugler

Som beskrevet mange gange før har markedet for løbesko ændret sig en del siden 2017. Med introduktionen af Nike 4%, efterfulgt af Vaporfly og Alphafly, blev kombinationen af responsivitet og stødabsorbering det største salgspunkt for hurtige sko, hvor det tidligere var vægten, en sko blev målt på. Disse “supersko” medførte en lang række innovationer og hurtige tider, og der blev nedsat regler fra den internationale atletikforening for, hvor høj en sko til konkurrencebrug måtte være. Det har Asics et andet take på med sin hurtige træningssko, Superblast, og den har Rasmus fra Løberen anmeldt herunder.

I mængden af de efterhånden mange carbonsko, er Asics med Superblast gået en spændende vej. De har med sin høje mellemsål leveret en pendant til mange andre brands, der også begynder at bevæge sig mod de høje, støddæmpende og responsive mellemsåle.

Den høje mellemsål giver skoen mere støtte til løberen, så oplevelsen bliver blidere og belastningen mindre. Det nyeste skud på stammen kommer fra Asics, i form af deres Superblast - en sko bygget til de lange og lidt hurtige ture.

Asics-serien

Asics er kendt for deres evige klassikere, GEL-Kayano og GEL-Nimbus. De har dog også taget “supersko”-scenen med storm med deres MetaSpeed-serie. Med performance som matcher de andre store spillere på markedet og et karakteristisk design, er de ofte nemme at spotte til de store løb.

Innovationerne fra Metaspeed-serien er nu faset over i deres jogge- og træningssko - først med lanceringen af Novablast-serien og nu Superblast. Begge sko benytter det bløde skum fra race-skoene, men uden carbonpladerne. NovaBlast er en stor succes for Asics med en stor følgerskare, og med Superblasten tager Asics alle elementerne fra Novablast og makser ud til det fulde potentiale. Mere stødabsorbering, tyndere overdel (for mindre vægt) og alt i alt en premiumfølelse kendt fra raceskoene. 

Asics Superblast tjekker ind med en kampvægt på 239g og en højde på 37.5 til 45.5mm i sålen (og dermed højere end de tilladte 40 for konkurrence). 

Jeg har fået fornøjelsen af at prøve Asics nyeste skud på stammen af og se, hvordan de fortolker og implementerer innovationerne fra deres supersko i deres Blast-modeller. Jeg har så småt fået akkumuleret over 400km. i skoen, i alt fra korte joggeture til lange ture på +25 km, så jeg kan med ro i stemmen forsøge at give et indtryk af, hvordan den føles på tværs af forskellige tempi, distancer og hvordan den ældes med brug. 

Hvordan er overdelen?

Overdelen føles utroligt let og tynd og er med til at holde vægten nede. Den er ikke så fleksibel, som man kender fra andre mesh eller strik (eksempelvis Flyknit eller overdele fra traditionelle løbesko), men er mere rigid i den form man kender fra Adizero Pro eller endda de tidligere modeller fra Nike 4%-serien. Pløsen er ikke fast på overdelen, hvilket for mig er et kæmpe plus - det gør den markant nemmere at komme ned i.

Alt i alt gør overdelen det den skal - føles så behagelig som mulig ud fra de letvægtsmaterialer, man kan bruge uden at være lavet i så fleksible materialer, at foden ikke fastholdes. Personligt er jeg dog mere til de fleksible overdele - men hvis man er til de faste, er den her tip top. 

Hvordan er mellemsålen?

Magien ligger i mellemsålen. Innovationen fra superskoene er at finde i det bløde skum - og der er rigeligt af det. Skoen rammer en kombination af responsiv og blød som ingen af de andre høje joggesko, jeg har prøvet før, men jeg føler på intet tidspunkt, at jeg er tæt på jorden. Den er ikke så blød som Nike Invincible-serien.

Det er benchmark-modellen for mig for de bløde og stødabsorberende sko, men Superblast yder til gengæld en større følelse af responsovitet. Jeg vil hellere tøffe rundt i Invincible end i Superblasten, men jeg vil omvendt hellere tage SuperBlasten på til en lang tur, hvor tempoet kan blive skruet uventet op undervejs uden, at det bliver deciderede tempo-stykker. 

Efter 400km føles mellemsålen stadig som ny - hvilket ikke er givet med sko af den her type. Et solidt plus!

Hvordan jeg vil bruge den

Jeg er blevet enormt positivt overrasket over Superblast. Jeg har ikke tidligere oplevet, at nogen modeller kunne komme op på siden af Nike Invincible, og selvom den leverer noget meget anderledes end dén, er det en sko, jeg sagtens kan passe ind i min rotation. Som en del af maratontræningen ser jeg den som min perfekte træningsmakker på de lange træningsture i stabilt tempo. På ture over 25 kilometer har jeg hver gang taget mig selv i at fundere over, at mine ben var meget friskere, end jeg har oplevet tidligere med andre sko - det gælder også supersko, både med og uden carbon. 

Det eneste som trækker ned for mig er mine personlige præferencer for sko af denne type og prisen. Som nævnt er jeg personligt mere til de fleksible overdele, som forsvinder på mine fødder som en god sok, og med et prispunkt på 1850kr. kunne jeg godt være lokket til at investere i en sko med carbon, når jeg nu er oppe i den prisklasse.

Rating 

Alt i alt synes jeg dog skoen er en fornøjelse, og reelt et produkt som man ikke finder hos andre på markedet. Jeg giver den solide 8/10 romkugler