0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Sådan klæder du dig på til sommerløb

Der er ingen grund til at droppe løbeturen, bare fordi solen bager fra en skyfri himmel. Der er intet mere fantastisk end en tur i solen, så her kommer vi med en guide til din sommerløbegarderobe, der kan gøre dig mere modstandsdygtig overfor varmen.

Løbetøj om sommeren skal være svedtransporterende, tyndt, let og hjælpe med afkøling af kroppen. Om tøjet sidder løst eller tæt er en smagssag, og der er heldigvis rigtig mange muligheder i begge kategorier.

Den gennemgående vigtige faktor for sommerløbegarderoben er materialet. Det skal lade løberen komme af med varmen, være svedtransporterende, være ventilerende og ikke blive gennemblødt af sved.

Hovedet

Vi starter fra toppen – altså hovedet – og vi er nogen, der får det rigtig varmt, nemt 'koger over' og måske endda får en usund rød/lilla kulør i ansigtet, når vi løber i varmen. For dig, der også har det sådan, kan det afhjælpes med en ventilerende løbekasket, der giver skygge til ansigtet og reflekterer solens stråler. Du kan også bruge en visor (skygge), som er en kasket uden overdel og kan skygge for ansigtet.

Hvis det er sveden, der generer dig, kan du tage et pandebånd på. Det kan opsamle den sved, som kan dryppe ned i øjnene og svide ubehageligt. 

Se vores udvalg her:

Overkroppen

Går vi videre til kroppen, er der meget kølende effekt at hente her. En singlet - en T-shirt uden ærmer - giver mest ventilation, men hvis du skal opholde dig længe i direkte sol, kan det være rart at dække skuldrende med en T-shirt. Og gå her efter en shirt i lyse farver, da den ikke bliver lige så varm, som en sort vil gøre.

Det vigtige ved dit singlet- eller shirtvalg er materialet. Det skal være let og svedtransporterende - det vil sige flytte sveden hurtigt væk fra huden og ud på ydersiden af materialet, hvor det fordamper. En almindelig shirt i bomuld er ikke et fornuftigt valg. Den vil være for varm, og når du sveder, vil den suge al sveden uden at kunne afgive den igen, så du bliver fugtig og klam.

Du kan få både tætsiddende og løstsiddende shirts. Fordelen ved den tætsiddende er, at den hurtigt flytter sveden væk fra huden, mens den løstsiddende lader mere luft cirkulere omkring kroppen, hvilket er det mest kølende på de rigtig varme sommerdage. Kig gerne efter shirt/singletter med ventilationspaneler i en åben mesh, da det forbedrer ventilationen og åndbarheden. Døjer du meget med blødende brystvorter i sommervarmen, så overvej en helt tætsiddende overdel, så du undgår friktion.

Se vores udvalg her:

Barmen

For kvinder er der lige en ekstra dimension – brystpartiet. Det skal altid holdes på plads – uanset hvor varmt det er – og her er der BH-modeller, der egner sig bedre til varmen end andre. Vælg en model med så tyndt og ventilerende stof som muligt, men samtidig holder brysterne ordenligt på plads.

Se vores udvalg af BH'er her.

Benene

Her starter vi indefra. Rigtig mange løbere er tilbøjelige til bare at løbe i deres almindelige underbukser – og det vil vi ikke anbefale. De almindelige underbukser transporterer ikke sveden væk fra huden, og de bliver våde og ubehagelige. De har typisk ikke en ordentlig pasform til løb, de har typisk ingen ventilerende paneler og har ofte store syninger, der generer. Hvis du skifter dine almindelige underbukser ud med et par, der er beregnet til løb, får du en mindre svedig og mere behagelig løbeoplevelse. 

Se vores udvalg af løbeunderbukser her: herre og dame

Og så kommer yderdelen – her anbefaler vi shorts eller korte tights. Her fås utallige muligheder i mange forskellige pasformer og længder. Igen er det en smagssag, hvad man godt kan lide. Hvis du kan lide, at det lufter, så er shortsene et godt valg, og hvis du kan lide, det sidder til, så er det tights, du skal vælge. Har du store lår og døjer med slidsår mellem benene på de længere ture, så vælg et par tights eller et par shorts med indsyet tight, så du undgår direkte friktion mellem lårene.

Skal du medbringe energiprodukter eller lignende på løbeturen, så er flere modellerne af både shorts og tights udstyret med lommer, enten på siderne af lårene og/eller på lænden og/eller foran.

Materialevalget er igen vigtigt, ligesom på overkroppen. Det skal være svedtransporterende, beregnet til at varmen bliver transporteret væk fra kroppen og på den måde være afkølende.

Kompression eller ej?

Flere tights og shorts med indsyet tight er lavet med kompression, der skal nedsætte muskelvibrationerne og forbedre blodgennemstrømningen i lårene. De er typisk end tand kraftigere i materialerne end et par almindelige tights, hvis de skal give en solid kompression. De er derfor typisk også en tand varmere at løbe i.

Se vores udvalg her HERRE kompressionstights og DAME kompressionstights

Læs hvorfor den rigtige løbestrømpe er vigtig her

Fødderne

Nederste og sidste kropsdel, vi kommer til, er fødderne. Tykkelsen på løbestrømperne er en smagssag. En allroundløbestrømpe i en medium tykkelse kan du bruge året rundt, men er det varmt kan et par tynde løbesokker være rare.

Uanset tykkelsen på strømperne skal du gå efter strømper uden kraftige sømme, der kan være generende, når varmen har fat. Sømme kan ikke undgås i strømperne, men de skal være placeret klogt, så de ikke giver gener.

Længden på skaftet er ikke så afgørende, så længe at det er så langt, at det ikke kommer i karambolage med hælkappen på skoen, så strømpen krøller og giver vabler.

Uld eller kunststof

Uld er naturens mest praktiske materiale, og man har indtil videre ikke kunstigt kunne fremstille fibre med de samme unikke egenskaber. Uldfibrenes ”krøllede” struktur binder store mængder luft og giver en fin varmeisolering, hvorfor uld er meget populært til vinterbrug. 

Uldstrømper bruger en tynd og blød merinouldsfiber, der ikke kradser eller virker for varm. Du skal derfor ikke være bange for at løbe med fx. et par tynde merinouldstrømper på en varm sommerdag - det kan være et godt valg.

Vi er alle forskellige

Vi er alle forskellige, når vi klæder os på. Det handler om, at du har det godt med det, du har på. Derfor er det altid vigtigt, at du lærer dit udstyr og tøj at kende, så du selv kan kombinere dig frem til den helt rigtige påklædning, uanset hvilke udfordringer vejret stiller dig over for.