0
Unique selling points
Fri fragt v. køb over 750,-
Kontakt online
86120180
KL. 10-17 MAN-FRE

Løb i skoven - Gode råd, øvelser og udstyr

Det er altid relevant at løbe i skoven. Det er sjovt, det er udfordrende og det aktiverer vores indre barn. Det er nemlig i skoven, at vi kan udforske og bevæge os steder hen, vi ellers ikke kommer. Når efteråret begynder at ramme, betyder det også, at vi kan få lidt ustadigt vejr og lidt mere udfordrende terræn i skoven, så selv den trænede trail-løber kan blive udfordret. I denne artikel kan du både blive lidt klogere på, hvordan du kommer i gang med at løbe i skoven og se nogle gode råd til øvelser. God læsning.

Selvom byerne byder på mange seværdigheder og fantastiske omgivelser, så er det noget andet at begive sig på opdagelsesrejse i skoven, hvor du uomtvisteligt også finder en anden ro.

I denne artikel får du lidt inspiration til, hvad du kan kigge efter af fodtøj og rygsække – om du er ny eller garvet trail-løber, og om du vil løbe korte eller lange distancer. Før vi kaster os ud i det, giver vi dig, der er nybegynder et par gode råd til at komme rigtigt i gang med at løbe i skoven. Lyt til Lemmie fra vores butik i Lyngby herunder og få et par gode råd og opdringer til at løbe i skoven.

Det skal være en behagelig oplevelse

Som med alt andet træning, er det vigtigt, at du ikke kaster dig ud i hård træning med det samme. Selvom du føler dig i god form og allerede løbetræner, er det både hårdere og mere krævende at løbe i de mudrede stier eller i det bakkede terræn. Du skal derfor ikke lade dig ryste af, at pulsen i skoven er noget højere end ellers. Det giver mere mening, hvis du afsætter tid at løbe i og glemmer alt om distance. Sig fx til dig selv, at du vil løbe i 20 minutter og ikke, hvor langt du gerne vil nå på 20 minutter.

Sørg for, at du tager dig den tid, du skal have. Intensiteten kommer helt af sig selv, og det samme gør styrkede præstationer. Rigtig mange bliver bidt af at bevæge sig rundt i den smukke natur, der tilbyder noget helt andet end de monotone asfaltstier, du måske normalt løber på.

Derfor er det også vigtigt, at du tager dig tid til at finde det rigtige fodtøj, der både passer til dit ambitionsniveau og det underlag, du vil løbe på. De fleste stier kan godt klares med et par normale løbesko, men når du begynder at løbe i terrænet, hvor underlaget er blødt og ujævnt, skal du tænke i trailsko. Her er et par bud, der passer til lidt forskellige ambitionsniveauer og terræner.

Herunder viser løbetræner, Christian Madsen, nogle fede øvelser, du kan lave, når du løber trail

Kunsten at vælge det rigtige fodtøj

Det er altid vigtigt at have sko, der passer perfekt til dig på. Når du tager i skoven, findes der et hav af fornuftigt fodtøj – alt efter hvilken træning du ønsker. Her er tre forskellige alternativer, men her ser du hele vores udvalg af trailløbesko til herre og dame.

Salomon Speedcross 6

Mange bevæger sig ud i skoven for at finde alternativer til sine løberuter – nogle helt for første gang. Speedcross 6 er en populær sko blandt mange trailløbere. Er du ny i trail, er det et rigtig godt alternativ. Den har et 10mm drop (forskellen mellem hælens og forfodens højde inde i skoen), og dens effektive knopper sikrer, at du står solidt.

Hoka Speedgoat 5

SpeedGoat 5 giver dig greb, stabilitet, komfort og en optimal stødabsobering. Det er trailskoen til dig, der ikke går på kompromis med komforten, når du bevæger dig ud i naturen. En trailsko med et lidt lavere drop end Speedcross 6 (droppet måler 4mm.).

Salomon Ultra Glide

Salomon Ultra Glide er en anderledes trailsko fra Salomons sortiment af udstyr til trailløb. Den skiller sig ud ved, at det er en blødere sko, end man ellers kender fra Salomon. I Ultra Glide er komforten i højsædet, og det gør den oplagt til længere ture. Den er hurtig blevet populær blandt mange trailløbere og er helt sikkert et spændende bekendtskab.

Rygsækken – et nyttigt redskab

Når du bevæger dig ud i skoven, er rygsækken et brugbart redskab. Det kan være, at du løbet langs stierne, før du kommer til skoven, og du derfor gerne vil skifte sko, når du nærmer dig de udfordrende spor. Derudover har rygsækken selvfølgelig flere indlysende funktioner, når du løber.

Her følger et par bud på rygsække, der opfylder forskellige funktioner.

Salomon Agile 12 SET

En let rygsæk, der både har god plads og kan bruges til de lange ture, hvor du gerne vil have plads til mere end bare væskeopbevaring. 
 
Den har plads nok til at have lidt skiftetøj med i, hvis du skal til og fra arbejde, eller hvis du skal bruge lang tid i skoven. En super behagelig rygsæk, der sidder godt på kroppen – selv når pulsen stiger. Stropperne er brede, så de ikke gnaver undervejs, og du er sikret god komfort. En rigtig god taske til dig, der enten vil løbe langt eller bruge længere tid udendørs. Læs mere her.

Salomon ADV SKIN 5 SET

Skal du kun bruge plads til vigtigste? Så er dette et godt bud. Her kan du transportere din væske, have skiftesokker og lidt energibarer.
 
Du har med denne taske fem liter at rykke med, og det giver dig mulighed for at have det ovenstående. Tasken er komfortabel, mens skulderstropperne og hoftebæltet er lavet i åben meshkvalitet. Det gør tasken optimal til dig, der ikke leder efter oceaner af plads, men måske gerne vil ud og give den lidt gas og kun have det vigtigste med dig. Læs mere her.

Spibelt Endurance

Et spibelt er et tredje og mere minimalistisk alternativ til dig, der skal have lidt plads til gels og telefon, når du løber.
 
Det er især praktisk, hvis du gerne vil have noget energi med på din tur og have plads til din telefon uden, at du behøver en decideret taske. Når du bevæger dig rundt i skoven, kommer du (forhåbentligt) til at opleve smuk natur, som du bare må have et billede af. Her er et Spibelt et oplagt sted at opbevare sin telefon, så du er helt klar til at dokumentere alt, du har set på din tur – og så er der selvfølgelig også plads til lidt energibarer eller gels. Læs mere her.